Quicksteel staalskeletbouw

Eind mei 2020 werden we officiëel erkend als Quicksteel aannemer. Stalen frames die op voorhand voorbereid worden in het atelier, geleverd worden op de werf en die meteen geplaatst kunnen worden. Zelfde voordelen van houtskeletbouw zonder de nadelen. Als je aan ‘groen bouwen’ denkt, denk dan zeker ‘Quicksteel’!

Complete nieuwbouw met Quicksteel staalskeletbouw - Erkend Quicksteel aannemer
Aanbouw met Quicksteel staalskeletbouw- Erkend Quicksteel aannemer
Extra verdiep met Quicksteel staalskeletbouw - Erkend Quicksteel aannemer

Voor kleine en grote toepassingen.

Een nieuwbouw of renovatie. Halfopen of gesloten. Een extra verdiep of aanbouw. Een tuinhuis, poolhouse of een compleet nieuw bedrijfsgebouw. Met de staalskeletbouw van Quicksteel kan het allemaal. Elke structuur van elk staalskelet wordt op maat gemaakt uit losse elementen die de architecturale vrijheid geeft aan jouw project.

Animatie tekeningen Quicksteel staalskeletbouw - Erkend Quicksteel aannemer
Bijna-energieneutraal bouwen met Gregory Laevens Timmerwerken

Voordelen van staalskeletbouw.

Geloof het of niet… staalskeletbouw is milieugericht en stelt zich met gemak op de eerste plaats wat betreft ‘groene bouwkeuze’. Vanaf 2021 moeten we met zijn allen bouwen volgens het BEN-principe (bijna-energie-neutraal) en dit zowel in Vlaanderen als in heel Europa. Het staal die gebruikt wordt in jouw staalskeletbouw is 100% recycleerbaar en produceert weinig afval. De Quicksteel stalen frames reduceren de totale bouwtijd 40 tot 60% minder dan bij de traditionele skeletbouw. Hierdoor wordt er ook minder energie verbuikt tijdens het bouwen en plaatsen van het staalskelet.

Kost- en tijdbesparend.

Door een ingekorte bouwtijd wordt er meteen ook heel wat kosten bespaard. Lage funderingseisen, snelle oplevering en de voorbereidende werken zorgen voor minder werkuren. Foutenmarges zijn zelfs gereduceerd tot 0%, er zijn geen droogtijden en plaatsen van een staalskelet is mogelijk in alle weersomstandigheden. Redens genoeg om te kiezen voor staalskeletbouw van Quicksteel.

Hoe gaan we te werk?

Stap 1: Jouw plannen worden samengesteld met ons of met een architect. Deze converteren we en worden geïmplementeerd in de 3D software die Quicksteel ter beschikking heeft.

Stap 2: De tekeningen worden ingeladen bij de productie waar snel en efficiënt alle frames worden samengesteld. Alle onderdelen worden ook meteen voorzien van voorbereidende montagemogelijkheden (denk aan water- en elektriciteitsvoorzieningen).

Stap 3: Alle frames worden in het atelier genummerd en op transport geplaatst. Het lichtgewicht zorgt immers voor een snelle oplevering.

Stap 4: Ons rest er alleen nog de montage op de werf. Op basis van de montageplannen wordt het staalskelet van Quicksteel in no-time geplaatst. Een kwestie van enkele dagen dus.

Offerte aanvragen

Wil je graag samenwerken met Laevens Timmerwerken? Geef jouw gegevens in en wij nemen zo snel mogelijk contact op.

Nu aanvragen